trinity-users@lists.pearsoncomputing.net

Message: previous - next
Month: April 2015

Re: [trinity-users] TDE and kernel 3.16

From: Baron <baron@...>
Date: Wed, 29 Apr 2015 17:36:00 +0100
Hi Nick,

On Wednesday 29 April 2015 17:17:58 Nick Koretsky wrote:
> On Wed, 29 Apr 2015 16:43:42 +0100
>
> Baron <baron@...> wrote:
> > Hi Nick,
> >
> > On Tuesday 28 April 2015 23:57:36 Nick Koretsky wrote:
> > > On Tue, 28 Apr 2015 23:00:52 +0100
> > >
> > > Baron <baron@...> wrote:
> > > > Hi Nick,
> > > >
> > > > On Tuesday 28 April 2015 21:29:48 Nick Koretsky wrote:
> > > > > On Tue, 28 Apr 2015 20:31:12 +0200
> > > > >
> > > > > andre_debian@... wrote:
> > > > > > On Tuesday 28 April 2015 18:54:50 Slávek Banko wrote:
> > > > > > > Dne út 28. dubna 2015 andre_debian@... 
napsal(a):
> > > > > > > > How to completely remove TDE-Trinity ?
> > > > > > > > Since I upgraded Debian to Jessie, I cannot start
> > > > > > > > tde-trinity. The boot-session "tdm-trinity", appears,
> > > > > > > > I enter my login-user, my password, the desktop
> > > > > > > > starts and at the fifth picture (with a pen) in the
> > > > > > > > blue center area, it stops... impossible to go on ! I
> > > > > > > > tried with others sessions login as gdm3, lightdm =>
> > > > > > > > idem. So, if you have an idea about this break,
> > > > > > > > otherwise I have to re-install all the tde-trinity
> > > > > > > > from new. Can "systemd" be responsible ?
> > > > > > >
> > > > > > > A few days ago I also noticed a problem with the start
> > > > > > > kdesktop (on Debian Wheezy) - proved to be similarly -
> > > > > > > were flashing icon in the splash screen and the desktop
> > > > > > > was not show. Because my the machine waiting for kernel
> > > > > > > update, I rebooted and the problem disappeared.
> > > > > >
> > > > > > With Jessie, the kernel is 3.16 (wheezy was 3.2).
> > > > > >
> > > > > > Not solved, reboot does'n change the problem.
> > > > > >
> > > > > > Desktop TDE starts and at the fifth icon flashing,
> > > > > > the graphic boot stops.
> > > > > >
> > > > > > CTRL-ALT-F1 to come back to konsole-mode.
> > > > >
> > > > > Well, "it works for me" :) and a lot of other people so its
> > > > > not that packages are broken. Have you tried adding a new
> > > > > user and login as him? Maybe something broke in your user
> > > > > configuration.
> > > >
> > > > I tried that without any change in behaviour!  Though I do
> > > > agree that something has changed.
> > >
> > > Ironically right after writing previous message i encountered
> > > this behavior on the first boot into jessie on the next machine
> > > i updated. But it was fixed by restarting tdm-trinity.
> >
> > Unfortunately that hasn't worked for me :-)
> >
> > What I find interesting is having to wait and then reentering my
> > password after which everything works Ok.  Even root behaves the
> > same.  There is something that has to complete before I / you can
> > login.
>
> Yep. This machine got stuck in this state few more times while i
> was frantically rebooting while making my audio and video work :)
> And it does seems like this happens if you try to login too fast. I
> dont think it hanged even once if i waited on login screen for a
> minute or more, but when i typed password immediately it has a
> decent chance to stuck.
>
> Still, this only happens on one out of four PCs i updated to jessie
> since release. And no matter how i look i cant comprehend whats
> different in this one.

I wonder if its hardware related.  I upgraded a friends machine and he 
doesn't have this problem.  His machine, mother board wise is AMD 
based, while mine is intel based.  We both have mother boards with 
built in graphic cards and both have the same Nvidia external AGP 
graphic cards.  But I think that there are to many differences to be 
able to speculate.

-- 
Best Regards:
            Baron