trinity-users@lists.pearsoncomputing.net

Message: previous - next
Month: July 2015

Plugged media notifier not opening precise 12.04

From: Nigel Henry <fizzog.z9m23@...>
Date: Thu, 16 Jul 2015 19:04:09 +0200
My usb harddrive will not open the plugged media notifier on Precise 12.04 
with TDE 3.5.13.2.

If I log out and back in to the xfce4 desktop the usb harddrive is detected 
and mounts ok.

I also have Lucid 10.04 with TDE and Hardy 8.04 with KDE3 on the same machine 
and the plugged media notifier works ok on them.

On a new machine I have recently installed Precise 12.04 with TDE 3.5.13.2 
which installed with no problems whatsoever (Asrock M3A785GM-LE/128M) and the 
plugged media notifier works as expected.

On the Precise 12.04 with the problem, I ran tail -f /var/log/syslog and the 
usb harddrive is detected ok and shows the two partitions on it as below.

Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop kernel: [ 5924.180024] usb 1-7: new high-speed 
USB device number 4 using ehci_hcd
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop kernel: [ 5924.248237] hub 1-0:1.0: unable to 
enumerate USB device on port 7
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop kernel: [ 5924.704028] usb 2-7: new full-speed 
USB device number 4 using ohci_hcd
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop kernel: [ 5924.904956] usb 2-7: not running at 
top speed; connect to a high speed hub
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop kernel: [ 5924.934473] usb-storage 2-7:1.0: 
Quirks match for vid 152d pid 2329: 8020
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop kernel: [ 5924.936142] scsi7 : usb-storage 
2-7:1.0
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop mtp-probe: checking bus 2, device 4: 
"/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/usb2/2-7"
Jul  7 12:30:28 ubuntu-desktop mtp-probe: bus: 2, device: 4 was not an MTP 
device
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.944980] scsi 7:0:0:0: 
Direct-Access     WDC WD50 00AAKX-00ERMA0   15.0 PQ: 0 ANSI: 2 CCS
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.951726] sd 7:0:0:0: Attached 
scsi generic sg6 type 0
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.958973] sd 7:0:0:0: [sde] 
976773168 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.971984] sd 7:0:0:0: [sde] Write 
Protect is off
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.971989] sd 7:0:0:0: [sde] Mode 
Sense: 28 00 00 00
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.984971] sd 7:0:0:0: [sde] No 
Caching mode page found
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5925.984977] sd 7:0:0:0: [sde] 
Assuming drive cache: write through
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5926.022515] sd 7:0:0:0: [sde] No 
Caching mode page found
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5926.022519] sd 7:0:0:0: [sde] 
Assuming drive cache: write through
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5926.042053]  sde: sde1 sde2
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5926.110974] sd 7:0:0:0: [sde] No 
Caching mode page found
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5926.110979] sd 7:0:0:0: [sde] 
Assuming drive cache: write through
Jul  7 12:30:29 ubuntu-desktop kernel: [ 5926.110983] sd 7:0:0:0: [sde] 
Attached SCSI disk
Jul  7 12:30:54 ubuntu-desktop kernel: [ 5950.279533] usb 2-7: USB disconnect, 
device number 4
^Cdjmons@ubuntu-desktop:~$ 

I get the same as the above with the new install of Precise 12.04 but then the 
plugged media notifier opens and when I click on ok I get a few more lines of 
output and the harddrive is mounted and opens the partitions in konqueror.

Apart from reinstalling TDE default settings and the desktop has anyone any 
suggestions as to how to troubleshoot the problem that TDE seems to have in 
opening the plugged media notifier on this install?

Thanks in advance,
Nigel.